Неймовірний шедевр!!! Не відтягнеш і за вуха!!! Ситна!!! Гранатова телятина!!!
Всім доброго сонячного дня! Продовжую ділитися своїми смачними рецептами! І сьогодні це сама ароматна, ситна і смачна тушкована телятина в гранатовому соку! ! ! Сьогодні ділюся з вами новим рецептом, а ви не скупіться, будь ласка, на лайки і коментарі! Вам не складно, а мені буде приємно! Вашій увазі пропоную зробити та скуштувати ці неймовірне смачне м’ясне блюдо. Спробуйте приготувати так! Удачі всім і у всьому мої дорогі друзі! ! ! Поїхали!
На приготування 6 порцій Вам знадобиться наступні компоненти: 1,5 кг телятини, 2 ст. ложки гранатових зерен,150 мл гранатового соку, 2 цибулини,
100 р. вершкового масла, 4 зубчики часнику, розмарин, сіль і перець, зелень за смаком.
Процес готування!
Підготувати м’ясо вимити, добре обсушити паперовими рушниками, нарізати великими порційними шматками. Посолити і поперчити кожен шматок м’яса.
М’ясо буде більш соковитим, якщо його за 2-3 години до приготування змастити гірчицею. Щоб смажене м’ясо стало м’яким, треба перед смаженням збризнути сире м’ясо лимонним соком (або винним оцтом) і дати йому вбратися.
Обсмажувати м’ясо на добре розігрітій сковороді з двох сторін до появи скоринки у невеликій кількості рослинного масла порційно. Обсмажені шматки скласти в жаростійку глибоку посуд з кришкою.
Пасерувати цибулю, нарізану півкільцями в малій кількості рослинного масла. Часник почистити і розчавити кожен зубок плоскою стороною леза ножа. Додати до цибулі часник, розмарин і ще трохи обсмажити. Влити гранатовий сік і додати всі інші спеції, перемішати і довести до кипіння.
Користь граната! Насамперед сік граната. Він добре діє як імуностимулюючий засіб. На Сході дуже люблять додавати сік граната в різні соуси або супи. Якщо в тягар готувати страви з гранатового соку, то плоди можна з’їсти сирими. Вони добре справляються з порушеннями в роботі шлунково-кишкового тракту. Жінки повинні обов’язково використовувати гранатовий тонік як відмінний омолоджуючий засіб в домашніх умовах. Для підлітків сік граната також незамінний засіб. Просто потрібно змішати трохи солі, мильної піни і самого соку граната – ось і відмінний спосіб позбутися від вугрів.
Залити обсмажене м’ясо соусом, накрити кришкою і поставити нудитися в духовку на
2 години при температурі 170°C.
Готові шматки м’яса викласти на блюдо, накрити фольгою і тримати в духовці до подачі. Соус процідити і подавати до м’яса. Запрошуйте до стілу! ! ! Готово! ! ! Приємного апетиту!
Молодята вирішили влаштувати святкову вечерю, вперше запрошують багато гостей. Дружина скаржиться чоловікові:
– Так хочеться, щоб прийом був шикарним, але у нас мало грошей. Що будемо робити? Чоловік, подумавши:
– У мене є план. Ти приготуй кулеб’яку з капустою, а я скажу гостям, що на гаряче у нас індичка.
– І що?
– Посеред свята ти раптом вискочиш із-за столу і побіжиш на кухню. Коли повернешся, я запитаю: «Що трапилося? »
Тоді ти засмучена скажеш: «Індичка згоріла», – натомість подаси кулеб’яку.
Настав день торжества, зібралися гості. За столом йде жвава бесіда.
Раптом молода господиня вискакує з-за столу і біжить на кухню.
Сумна повертається. Чоловік запитує:
– Дорогий, що трапилося? Що-небудь згоріло?
– Так. . . Кулеб’яка. . .